Nederlandse tv-kok Julius Jaspers opent nieuw barbecue restaurant

Nieuws overzicht > Nederlandse tv-kok Julius Jaspers opent nieuw barbecue restaurant

Julius Jaspers, Nederlandse tv-kok en kookboeken schrijver, opent op de Ceintuurbaan in de Amsterdamse Pijp zijn nieuwe barbecue restaurant. Het nieuwe restaurant gaat open rond eind november, begin december. Jaspers nieuwe restaurant zal open gaan onder de naam ‘Julius Bar & Grill’.
 

Jaspers is groot barbecue liefhebber en dat is de reden van dit nieuwe concept. Ook is Jaspers kookboeken gaan schrijven over zijn voorkeur voor de barbecue, deze zijn erg populair op het moment. Jaspers is verantwoordelijk voor het maken van de culinaire recepten en het samenstellen van het menu. Ook traint hij het personeel en is de ‘inspirator’. Jaspers is tevens de naam drager, maar gaat niet zelf achter de grill staan. De creatieve invulling in het restaurant zal gedaan worden door IQ Creative van Bert van der Leden, bekend van The Supperclub, Mazzo, Nevy, en Vyne.
 

‘Barbecuen is het oerkoken. Er wordt wel al wat gegrild maar er is nog niet een echt barbecue restaurant. En dat gaan we hier maken voor iedereen die van lekker eten houdt’, aldus Jaspers over zijn nieuwe restaurant.
 

Julius Bar & Grill bevat 130 plekken  voor gasten. Ook zijn er 2 private rooms, één voor 20 personen en één voor 10 personen. Midden in het restaurant komt een grote open keuken met 2 grills. Hier kunnen mensen rondom plaats nemen. Langs de muur komt een lange bank, de langste van Nederland. In het restaurant staan ook lange en kleine tafels.
 

Jaspers: ‘De bedoeling is barbecuen en makkelijk naar binnen kunnen. Reserveren kan, maar hoeft niet. Ook alleen een biertje drinken moet kunnen of een kleine snack eten. Het moet laagdrempelig zijn en niet allemaal te veel geld kosten. Je moet met zijn tweeën royaal onder de 100 euro weg kunnen met een voor-, hoofd- en nagerecht, koffie, een fles wijn en een fles water’. 

Dinsdag 1 oktober 2013 - Bron: Misset Horeca