Nieuwe chef-kok voor Restaurant Het Bosch

Nieuws overzicht > Nieuwe chef-kok voor Restaurant Het Bosch

Het Amsterdamse restaurant Het Bosch, liggend aan de Zuidas, verwelkomt per 1 december van dit jaar Willem-Pieter van Dreumel als de nieuwe chef-kok. Van Dreumel vervangt Peter Scholte, die  het afgelopen jaar tijdelijk de keuken van Het Bosch heeft aangestuurd.
 

Ferry van Houten, patron-cuisinier, is heel blij met de komst van van Dreumel. Volgens van Houten is met de komst van van Dreumel het team klaar voor de nieuwe ambitie die van Houten heeft voor Het Bosch. “Mijn doelstelling is tot de top van Amsterdam behoren zonder Michelinster-ambities, maar de gast mag absoluut het gevoel hebben dat deze er is. Het Bosch is en blijft een restaurant waar de gast voor het totaalplaatje komt: de locatie, het uitzicht, de sfeer en ambiance blijven even zwaar wegen als de stap die we nu gaan maken met onze keuken”, aldus van Houten.
 

Van Dreumel heeft er al een hele scholing opzitten. Zo sloot hij zijn leerperiode af bij Robert Kranenborg, werkte hij als chef de partie voor Henk Savelberg in Voorburg, als sous-chef voor Erik van Loo bij de Zwethheul en als chef-kok bij Parkheuvel. Van Dreumel over zijn bereidingen in de keuken:”De eigenheid van het product op een creatieve manier bereid tot een prachtig gerecht”.

Donderdag 7 november 2013 - Bron: Restaurant Het Bosch