Ook Mario Ridder** moet restaurantnaam wijzigen

Nieuws overzicht > Ook Mario Ridder** moet restaurantnaam wijzigen

Begin september openen tweesterrenchef Mario Ridder en zijn partner Sharon Kars een tweede zaak.  Het wordt een moderne brasserie waarin vlees centraal staat in het Rotterdamse Katendrecht.  Een combinatie van typische steak houses in het New York Meatpacking-district en Parijse bistro’s. Ridder wil getalenteerde jongeren de kans geven zich te ontwikkelen in een nieuw concept, binnenkort zal de chef aangesteld worden en Kars krijgt de dagelijkse leiding. ‘MeetMeat by Mario’ werd gekozen als naam van de nieuwe zaak.
 

 Inbreuk op merk
‘Een ongelukkige samenloop van omstandigheden’, aldus Kars tegen MissetHoreca. ‘In eerste instantie ontdekten we geen beperkingen bij het voeren van die naam, maar nu blijkt dat er een man is die het alleenrecht heeft om de naam MeetMeat te voeren binnen de Benelux.
Gesprekken met de merkeigenaar hebben uiteindelijk niets opgeleverd omdat hij de naam in de toekomst wil gaan gebruiken.
 

Geluk bij een ongeluk
CEO baas van het vlees is de nieuwe naam van het nog te openen restaurant.  Kars: ‘CEO staat voor Côte de boeuf, Entrecote en Ossenhaas. Baas van het vlees is een kwinkslag naar Mario, een echte vleesliefhebber.’ Kars gaat verder: ‘Gelukkig was het drukwerk nog niet klaar en zijn we nog niet open.’
 

Rechtszaak voor Geurds
Onlangs werd Francois Geurds* door de rechter gedwongen om de naam van zijn restaurant te veranderen. Met de naam Ivy zou hij inbreuk maken op de merkrechten van het Engelse Caprice Holdings. Zij zijn sinds 2005 eigenaar van het Londense restaurant THE IVY. Na de rechtszaak besloot Geurds zijn naam te wijzigen in FG restaurant, zijn initialen.

 

Donderdag 11 juli 2013 - Bron: MissetHoreca