Per september geen Beluga** meer

Nieuws overzicht > Per september geen Beluga** meer

Tweesterrenrestaurant Beluga in Maastricht zal vanaf september 2013 een volledige verandering ondergaan. Het restaurant moet onder de nieuwe naam ‘Beluga Loves You’ toegankelijk  worden voor een breder publiek. Volgens eigenaar Hans van Wolde gaat een ‘laagdrempelig’ concept daar voor zorgen.

 

Hans van Wolde en Daniëlle de Boer maakten dit nieuws donderdag openbaar via een persverklaring. Ze willen laten zien dat eten op sterrenniveau niet automatisch duur hoeft te zijn. De nieuwe formule is losser en toegankelijker, maar inleveren op kwaliteit is niet de bedoeling. De culinaire ambities blijven onveranderd hoog, alleen de aanpak is anders. Na bijna veertien jaar koken op topniveau en exclusieve service verlenen lijkt het een drastische zet, Van Wolde en De Boer hebben hier het volgende op te zeggen: ‘Het is een spannende, maar doordachte beslissing, we zijn er rijp voor.'

 

Michelin lijkt vertrouwen te hebben in de keuze van Van Wolde en De Boer. De eigenaar heeft het nieuwe concept van te voren grondig besproken. Volgens Van Wolde reageerde de hoofdinspecteur uit Brussel enthousiast. ‘Een nieuw concept zou volgens hem geen consequenties hoeven te hebben voor het huidige tweesterrenniveau, integendeel,’ laat hij weten.

 

Om dit nieuwe concept aan te kunnen bieden zal Beluga Loves You minderen in het aantal wijnen, minder amuses aanbieden en terugkeren naar meer eenvoud en pure smaken. Vanaf 12,50 euro voor een voorgerecht en 17,50 voor een hoofdgerecht kunnen de toekomstige gasten genieten van de kookkunsten van het onveranderde (keuken)team. 

Donderdag 30 mei 2013 - Bron: HEERLIJK