PUURST Beste Chef-kookboek van de wereld

Nieuws overzicht > PUURST Beste Chef-kookboek van de wereld

Tijdens de Paris Cookbook Fair heeft het nieuwe kookboek van Jonnie en Thérèse Boer de Gourmand World Cookbook Award voor chefkoks gewonnen. Het boek PUURST is het langverwachte vervolg op de boeken PUUR en PUURDER, die eerder door het echtpaar zijn uitgebracht.

 

In dit derde boek bespreekt Jonnie de (r)evolutie van de Nederlandse smaak aan de hand van zijn eigen gerechten, die hij door de jaren heen heeft ontwikkeld. Daarnaast komt natuurlijk De Librije aan bod, het echtpaar zelf, en krijgen zijn leveranciers ook het woord. Het is een zeer dik (400 pagina’s tellend) en uitgebreid kookboek met meer dan 200 recepten. De bijzondere fotografie van Jan Bartelsman en de culinaire proza van Ronald Giphart maken het boek extra speciaal.

 

Alles bij elkaar genomen is het boek dus verdiende winnaar van de titel ‘ Beste Chef-kookboek van de wereld’. Voor de eigenaars van driesterrenrestaurant De Librije is het een groot compliment. 

Maandag 25 februari 2013 - Bron: NOS