Restaurant De Leest*** stopt

Nieuws overzicht > Restaurant De Leest*** stopt

Eigenaren Jacob Jan Boerma en Kim Veldman van driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen stoppen ermee. Nog voor het einde van dit jaar sluit dit toprestaurant haar deuren definitief.

Echter zijn ze niet van plan om stil te gaan zitten. Het sluiten van het restaurant opent juist de deur naar nieuwe culinaire uitdagingen. Het creëert vrijheid en de mogelijkheid om met nieuwe en andere concepten te gaan werken. Het plan is om begin volgend jaar de eerste nieuwe formule in Amsterdam te openen.

Ze geven aan dat ze toe zijn aan nieuwe uitdagingen. Ze willen graag hun passie, ervaring  en expertise inzetten om een andere weg in te slaan. Ook willen ze vooral meer tijd aan hun jonge zoon Senne besteden.

Het restaurant openende in 2002 haar deuren en werd al snel erkend en succesvol. Al na 5 maanden werd de eerste Michelinster behaald. De tweede ster volgde in 2007 en als kers op de taart in 2013 zelfs een derde Michelinster! Hiermee behoorde De Leest bij de 123 restaurants ter wereld met 3 Michelinsterren.

Meerdere restaurants leveren sterren in

Restaurant de Leest is niet het enige restaurant die haar sterren ‘inlevert’. Vlaming Bart Desmidt sluit eind dit jaar zijn tweesterrenzaak en opent een kleinschalig restaurant met vaste menu’s en plek voor maximaal 10 gasten. Ook in Frankrijk sluit een sterrenzaak haar deuren. Top-chef Sébastien Bras stopt met zijn driesterrenzaak omdat de druk hem te groot werd. 

Maandag 7 oktober 2019 - Bron: AD.nl