Restaurant zet pinguïns op de kaart om Blijdorp te redden

Nieuws overzicht > Restaurant zet pinguïns op de kaart om Blijdorp te redden

Terwijl Diergaarde Blijdorp worstelt met een begrotingstekort, krijgt de Rotterdamse dierentuin hulp vanuit een hele bijzondere hoek. ‘Spartabakker’ Louis van der Krogt uit Schiedam kwam op het idee om speciale pinguïnkoekjes te bakken om Blijdorp financieel bij te staan. Chef-kok Marcel van Zomeren van restaurant In Den Rustwat heeft zich inmiddels bij deze actie aangesloten.

 

De actie is niet onopgemerkt gebleven. Eigenaar Marcel van Zomeren van restaurant In Den Rustwat wilt maar al te graag meehelpen om Diergaarde Blijdorp uit de brand te helpen. Hij heeft al een bestelling geplaatst bij de Spartabakker en gaat de pinguïnkoekjes serveren bij de koffie in zijn restaurant. Ook roept hij zijn Rotterdamse collega’s op om mee te doen met deze actie.

 

De pinguïns zijn in werkelijkheid petitfourtjes van amandelkoekjes, crème en chocola. De Spartabakker verkoopt ze voor één euro per stuk en doneert eind mei de helft van de koekjesopbrengst aan Diergaarde Blijdorp. Van der Krogt hoopt dat hij tegen die tijd 1,2 miljoen euro bij de Rotterdamse dierentuin kan afgeven. Om zijn doel te halen moet hij 2,4 miljoen koekjes verkopen. 

Maandag 25 februari 2013 - Bron: RTV Rijnmond