Restyling voor Ratatouille in Harderwijk

Nieuws overzicht > Restyling voor Ratatouille in Harderwijk

Afgelopen maand is restaurant Ratatouille in Harderwijk van ondernemers Wim Zwaart en zijn vrouw Tina volledig verbouwd. Naast een nieuwe keuken, investerde zij in een nieuwe routing, efficiency en duurzaamheid.

14 jaar geleden begonnen Meesterkok Wim Zwaart en zijn vrouw Tina, vinologe, naast hun sterrenrestaurant Olivio op dezelfde Vischmarkt in Harderwijk met de laagdrempelige Bistro Ratatouille. Na de verkoop van Olivio hebben zij de afgelopen jaren naast Ratatouille ook het Koetshuis in Hulshorst geëxploiteerd. Onlangs zijn zij gestopt met het Koetshuis en zijn zij zich weer volledig gaan richten op Ratatouille.

Gastronomisch programma
Naast een nieuwe keuken, een nieuwe routing, efficiency en duurzaamheid is er in het restaurant meer comfort voor de gasten en zijn de ruimtes opnieuw ingedeeld. “Ratatouille is ooit begonnen als eenvoudige bistro waar 50 gasten 3-gangen bestelden, nu komen de gasten meer voor de culinaire avond uit, uitgebreidere menu’s, meer wijnkeuzes en vaker aparte diners voor gezelschappen” aldus Wim en Tina.
“Bovendien hebben we inmiddels naast het restaurant nu een Kooklokaal, Culiwinkel en Stadslogement, waarmee we een compleet gastronomisch programma bieden”.

Verschillende momenten
De verschillende soorten gasten en eetmomenten deden hen ook nadenken over de ruimtes en dagen in de week: “Dinsdag t/m donderdag zien we een mix van zakelijke en privé gasten. Vrijdag en zaterdag wil men uitgebreider tafelen, vaak met vrienden en de zondag zien we de mensen heerlijk met familie en vrienden uitgebreid borrelen, lunchen en dineren. Op deze dag wil men vaak vroeger dineren , dus hebben we hier ook onze openingstijden op aangepast en zijn we doorlopend geopend vanaf 1300 uur, reserveringen tot 1900 uur.”
In het Proef- en Kooklokaal verzorgen ze walking dinners en kookworkshops, elke maand zijn er wijnproeverijen en in de Culiwinkel vind je naast een ruime selectie wijnen ook ingrediënten en culinaire cadeau’s. Blijven slapen kan in het bovengelegen Stadslogement. Zomers wordt op het ruime terras geserveerd op de historische Vischmarkt.

Wil je ook binnen kijken bij het gerestylde Ratatouille en genieten van de culinaire gerechten? Dat kan! Reserveer nu via de HEERLIJK10Daagse voor een 3-gangenlunch voor € 22,50 of een 4-gangendiner voor € 35,-. Wees er snel bij, er zijn nog maar een paar plekjes beschikbaar. Boek via: https://www.heerlijk.nl/10daagse/ratatouille/19835


Vrijdag 18 mei 2018 - Bron: Ratatouille