Rick Blanken wordt volledige eigenaar van Restaurant Ledeboer in Almelo

Nieuws overzicht > Rick Blanken wordt volledige eigenaar van Restaurant Ledeboer in Almelo

Vanaf deze maand is Rick Blanken de volledige eigenaar geworden van restaurant Ledeboer in Almelo. Sinds de oprichting in 2017 is Rick al werkzaam bij restaurant Ledeboer, eerst als chef-kok en bedrijfsleider, en vanaf 2020 als mede-eigenaar samen met Richard van der Hoeven.

In 2017 hebben Lars van Galen (voormalig mede-eigenaar tot 2020) en Richard van den Hoeven Restaurant Ledeboer geopend. Rick Blanken zegt: Sinds de opening ben ik chef-kok en bedrijfsleider. Samen met ons team hebben we Restaurant Ledeboer gebracht tot wat het nu is: een vooraanstaand restaurant in Twente waar we enorm trots op zijn.

Ik kijk terug op een prachtige periode waarin we een succesvol horecabedrijf hebben opgebouwd. Ik wens Richard van den Hoeven veel succes in zijn verdere carrière. Het is nu tijd om mijn ambities verder na te streven. Ik wil onze gasten bij restaurant Ledeboer betaalbaar en culinair blijven verrassen en tevens Almelo en de regio Twente nog prominenter op de gastronomische kaart zetten.

Restaurant Ledeboer

Sinds 2017 is Ledeboer gevestigd in het historische pand van de voormalige Twentsche bank in het centrum van Almelo. Een half jaar na de opening werd Ledeboer bekroond met een Bib Gourmand. In 2020 heeft het restaurant afscheid genomen van deze onderscheiding. Volgens eigenaar Richard van den Hoeven was het behouden van de Michelin-vermelding tijdens de coronacrisis niet haalbaar. In augustus 2020 is Ledeboer lid geworden van restaurantvereniging JRE.

Het interieur van het restaurant is modern en industrieel ingericht. Het statige pand herbergt ook een authentieke bankkluis uit 1909. Deze ruimte is ideaal voor private dining of vergaderingen.

HEERLIJK eten

Sinds het begin bereidt patron-cuisinier Rick Blanken en zijn team hier herkenbare en smaakvolle gerechten. Bij restaurant Ledeboer kom je voor een bijzondere avond uit, of je nu met vrienden, familie, zakenrelaties of romantisch met zijn tweeën bent. Laat je verrassen, je bent van harte welkom!
Naast een vermelding in de Michelingids is het restaurant ook te vinden in Lekker en heeft het een score van 13,5 bij Gault&Millau.