Sergio Herman - De Film

Nieuws overzicht > Sergio Herman - De Film

Twee weken geleden maakte Sergio Herman bekend dat hij zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis in Sluis op 22 december 2013 voorgoed sluit. Het besluit van de topkok werd uitgebreid door de media besproken. De aandacht voor Herman lijkt voorlopig niet af te nemen, gezien er een heuse documentaire over zijn leven in de maak is.


De film
Producent Reinette van de Stadt en regisseur Willemiek Kluijfhout van Trueworks, een Amsterdams bedrijf dat speelfilms en documentaires maakt, zullen de Zeeuwse chefkok een jaar lang volgen. In 90 minuten vatten zij het jaar samen onder de titel ‘Fucking Perfect’. De documentaire zal eind 2014 in de bioscoop te zien zijn en wordt uitgezonden bij de VPRO.

 

Eerste opnamen
De eerste opnamen zijn al gemaakt, sinds afgelopen maart zijn Van de Stadt en Kluijfhout aan het filmen. Het bekendmaken van het sluiten van Oud Sluis is ook vastgelegd. Herman wil zich de komende jaren gaan richten op zijn twee andere restaurants: Pure C in Cadzand-Bad en het nog te openen La Chapelle in Antwerpen. Dit zal ongetwijfeld in de film aan bod komen.  

Dinsdag 25 juni 2013 - Bron: HEERLIJK