Sergio Herman kookt opnieuw voor KLM

Nieuws overzicht > Sergio Herman kookt opnieuw voor KLM

Voormalig driesterrenchef Sergio Herman gaat opnieuw een samenwerking aan met luchtvaartmaatschappij KLM. Herman deed dit al eerder in 2008. De gerechten van Herman worden alleen in de World Businessclas geserveerd vanuit Amsterdam. De oud eigenaar van Oud Sluis wil hiermee de KLM-passagiers een indruk geven waar hij zich dagelijks mee bezig houdt.
 

Sergio Herman

'Een maaltijd voor KLM maken was een zoektocht van wat kan en niet kan. Kwaliteit en creativiteit zijn voor mij altijd een vereiste. Ik hoop een kleine indruk te kunnen geven van waar ik mij elke dag mee bezig houd. Met gevoel, smaak en passie', aldus Herman.
 

Trots op Nederlandse chefs

‘KLM is trots op haar Nederlandse oorsprong en dat willen we met de samenwerking met de Nederlandse topchef Sergio Herman onderstrepen. De exclusieve maaltijden dragen bij aan het plezier van de inspirerende reis die wij onze passagiers beloven’, zegt Bart Vos, hoofd KLM Inflight Services.
 

Sterrenchefs

Nadat Herman in 2008 deze samenwerking met de KLM was aangegaan zijn sterrenchefs Jonnie Boer, Richard Ekkebus en Onno kokmeijer hem gevolgd.
 

SVH Meesterkok worden in de lucht

Tweesterrenchef Richard Ekkebus verzorgde in 2012 de maaltijden in de World Businessclas van de KLM. Zo behaalde hij ook tijdens een van deze vluchten zijn SVH Meesterkok proef. Nog nooit deed een chef-kok dat aan boord van een vliegtuig. De titel van SVH Meesterkok is de hoogste titel die een kok kan behalen. Een SVH Meesterkok zorgt voor een goede organisatie in de keuken en uitvoering van het koksvak op het hoogste niveau. Ekkebus deed dit ook letterlijk op het hoogste niveau, namelijk op meer dan 10 kilometer hoogte tijdens een vlucht naar Hongkong.
 

Ekkebus is in Hongkong werkzaam als culinary director van restaurant Amber, wat op plek 36 staat in The World’s 50 Best Restaurants van Restaurant Magazine. In dit restaurant legde Ekkebus dan ook het tweede onderdeel van de Meesterkok proef af en werd op meer dan 100 onderdelen beoordeeld voor zijn vakmanschap.
 

Onlangs startte Ekkebus nog met een nieuw restaurant in Shanghai in China met de naam Fifty 8? Grill by Richard Ekkebus. 

Dinsdag 3 december 2013 - Bron: Misset Horeca