Sergio Herman maakt als laatste hoofdgerecht duif in Oud Sluis

Nieuws overzicht > Sergio Herman maakt als laatste hoofdgerecht duif in Oud Sluis

Driesterrenchef Sergio Herman sluit definitief op 22 december de deuren van zijn toprestaurant Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis. Het laatste hoofdgerecht wat Herman zal serveren is duif.
 

'Een duif is honkvast, maar vliegt ook weer weg. Mijn laatste hoofdgerecht. Ik ben honkvast. Oud Sluis zal heel mijn leven bij me blijven. Maar ik vlieg ook weer weg,' besluit Herman.
 

Herman heeft het gerecht van zijn vader geleerd en heeft er lang aan gewerkt. 'Het is een speciaal menu; ik ben er heel lang mee bezig geweest. Het zijn de smaken van 25 jaar Oud Sluis, veel daarvan van mijn vader geleerd; nu in een eigentijds jasje.'
 

'Mijn vader kon als geen ander langoustines à la nage maken. Heel simpel. Mooie langoustintjes met groentes. Ik heb er bakken van moeten snijden. Nu ga ik het verfrissen en op mijn manier presenteren. Maar wel met dezelfde jus.'

Vrijdag 20 december 2013 - Bron: Misset Horeca