Sergio Herman stopt met restaurant Oud Sluis***

Nieuws overzicht > Sergio Herman stopt met restaurant Oud Sluis***

Driesterrenrestaurant Oud Sluis in Sluis zal op 22 december van dit jaar zijn deuren sluiten. Dat maakte de Zeeuwse topkok Sergio Herman maandag bekend. De chef-kok heeft altijd gezegd op het hoogtepunt te willen stoppen met Oud Sluis en dat moment is nu gekomen. Herman laat op de website van het restaurant weten: “Ik zit bij Oud Sluis letterlijk en figuurlijk aan mijn plafond. Een hoger niveau dan dit kan ik met Oud Sluis niet bereiken. Ik kijk er naar uit om me te focussen op frisse, nieuwe projecten.”


Moeilijk besluit
Het was voor de topkok een moeilijke beslissing geweest om te stoppen met Oud Sluis. Herman: “Met het sluiten van Oud Sluis komt een ongelooflijk intense periode van mijn leven ten einde. Ik heb 25 jaar lang alles gegeven om Oud Sluis naar de internationale top te brengen. Dat is gelukt: alles wat ik ooit met Oud Sluis heb willen bereiken, heb ik bereikt. Daarom is het tijd om dit hoofdstuk te sluiten”. Wat er met Oud Sluis gaat gebeuren na de sluiting is nog niet bekend. Oud Sluis is samen met het restaurant van Jonnie Boer de Librije (Zwolle) het enige driesterrenrestaurant van Nederland.


Oud Sluis stopt, maar Herman niet
De sluiting van Oud Sluis betekent niet dat Herman stopt met koken. De Zeeuwse chef-kok zal zich de komende jaren vooral richten op zijn twee andere restaurants: Pure C (Cadzand) en La Chapelle (Antwerpen). Ook geeft Herman aan meer energie te willen steken in Minestrone, de culinaire uitgeverij waar de topkok samen met culinair fotograaf Tony le Duc eigenaar van is.


Nieuwe Michelingids
In november zal de nieuwe Michelingids verschijnen. Herman hoeft niet zijn sterren in te leveren, maar de beoordeling van Oud Sluis komt wel te vervallen in de nieuwe gids. Daarnaast zullen zijn andere restaurants opnieuw beoordeeld worden.  


Wachtlijst
Voor de mensen die nog een keer bij het driesterrenrestaurant willen eten heeft het restaurant goed en slecht nieuws: “Helaas zitten we tot het einde van het jaar bijna vol. Wel is er een wachtlijst geopend. Zodra er annuleringen zijn zullen de eerst wachtenden alsnog de mogelijkheid krijgen een tafel bij Oud Sluis te reserveren.”

Maandag 10 juni 2013 - Bron: Sergio Herman