Sterrenchef ster in boeven vangen

Nieuws overzicht > Sterrenchef ster in boeven vangen

Woensdag 4 december werd het personeel van sterrenrestaurant Het Perceel in Capelle aan den IJssel onaangenaam verrast door een overvaller. Het meenemen van een grote buit zat er niet in, want het restaurant was pas voor de eerste dag in de week geopend. Veel geld was er dus niet te halen.
 

De 17-jarige overvaller werd na het binnenvallen van het restaurant overmeesterd door het personeel. Zijn handlanger kon buiten bij zijn auto ingerekend worden door de politie. Voor het overmeesteren van de overvaller vond een kleine worsteling plaats tussen de overvaller en de chef-kok, die daarbij licht gewond raakte. Buurtbewoners hebben de worsteling gezien en zijn ooggetuigen.
 

De twee overvallers kwamen het sterrenrestaurant op klaar lichte dag binnenvallen met vuurwapens, waarvan door de chef-kok werd gedacht dat ze nep waren. Er waren op dat moment vier personeelsleden van het restaurant aanwezig.
 

Er bleek achteraf ook nog een derde verdachte te zijn die later die dag ook nog aangehouden werd door de politie.
 

Jos Grootscholten, eigenaar van restaurant Het Perceel aan de dorpstraat, vraagt zich af wat de overvallers dachten te halen bij zijn restaurant. “Op maandag en dinsdag zijn we altijd dicht. Het was de eerste ochtend dat we weer open waren.” Het restaurant was diezelfde dag gewoon nog geopend voor het diner. “We moeten door.”

Donderdag 5 december 2013 - Bron: AD