Sterrenchefs verrassen het winkelende publiek

Nieuws overzicht > Sterrenchefs verrassen het winkelende publiek

Ter promotie van de HEERLIJK10Daagse van 7 t/m 16 mei tourt HEERLIJK door Nederland met een guerrilla actie. Donderdag 25 maart hebben we in de eerste steden ons pop-up restaurant opgezet. In Haarlem deelden meesterkok Alain Alders van restaurant De Vrienden van Jacob*, Lex Gasseling van restaurant Fris en chef-kok Michel Magielse van restaurant Noor gerechtjes uit in de Grote Houtstraat. De Haarlemse restaurants serveerden een driegangen menu aan winkelende voorbijgangers. Rotterdamse collega’s Erik van Loo van restaurant Parkheuvel**, Fred Mustert van restaurant Fred* en chef-kok Martin Strik van restaurant Kip deelden gratis gerechtjes uit in de Koopgoot in Rotterdam.

 

Guerrilla actie
De guerrilla actie dient om aandacht te vragen voor de komende HEERLIJK10Daagse die plaatsvindt van 7 t/m 16 mei. HEERLIJK reist het land door met een opgedekte tafel en een kelner, en nodigt willekeurige voorbijgangers uit om gerechten te proeven die zijn bereid door de deelnemende restaurants.

 

Haarlem
Donderdagochtend mocht het winkelende publiek in de Grote Houtstraat in Haarlem proeven uit de keuken van lokale toprestaurants. Het driegangen menu werd bereid door het met een Michelinster bekroonde restaurant De Vrienden van Jacob*, restaurant Noor en restaurant Fris.

Rotterdam
In Rotterdam hebben we het ’s middags dik overgedaan door ons restaurant midden in de Koopgoot neer te zetten. Sterrenchefs Erik van Loo van restaurant Parkheuvel**, Fred Mustert van restaurant Fred* en chef-kok Martin Strik van restaurant Kip verzorgden hier het menu.

 

Voordelig culinair genieten
Gasten worden tijdens HEERLIJK10Daagse verwend in het restaurant met een driegangen menu. Voor slechts € 20,- per persoon kunnen gasten genieten van een driegangen lunch en voor € 25,- per persoon van een driegangen diner. Sterrenzaken mogen een toeslag van € 10,- per ster berekenen. 

 

De belangstelling voor de actie is groot en HEERLIJK is nog niet klaar met de verwennerij. Komende week zal ons pop-up restaurant weer in verschillende steden verschijnen. Wordt vervolgd...

 

Vrijdag 26 april 2013 - Bron: HEERLIJK