Sterrestaurant Lakes failliet

Nieuws overzicht > Sterrestaurant Lakes failliet

Restaurant Lakes bekroond met één Michelinster in Hilversum is failliet. Eerder was al bekend dat chef-kok Erik de Boer en maître Nathan van Leeuwen gestopt waren bij het restaurant aan de Vreelandseweg. Het faillisement van het restaurant werd op 19 november uitgesproken door de rechtbank Midden-Nederland.


Lakes blijft nog wel open. Dit omdat het zal gaan om een bv-truc. Eigenaar Majid Fitouri meldt dat er een nieuwe bv is opgestart en vanuit daar gaat de bedrijfsvoering verder. De aangewezen curator Mark Hendrik De Vries weet ervan en hij onderzoekt nog of dit rechtmatig is. De belastingdienst in Amersfoort heeft voor volgende week donderdag de veiling van Lakes al aangekondigd. Maar volgens Fitouri gaat de verkoop niet door. “Het gaat om een standaardprocedure van de belastingdienst, die was helaas niet tegen te houden. Maar we hebben een goede advocaat. We hebben er alle vertrouwen in dat we met de belastingdienst afspraken kunnen maken. Zeker in deze economische tijden.’’
 

Ondanks dat Lakes failliet is behoudt het toch zijn Michelinster. Dat blijkt uit de lijst van de Michelin gids 2014. De ster was al te verwachten voor het restaurant, maar na het onverwachtte vertrek van De Boer was de Michelin gids al naar de drukker. Fitouri liet weten dat hij de ster eigenlijk liever kwijt is dan rijk. Volgens hem staat een Michelinster gelijk aan een hap uit de portemonnee. Fitouri wilt in de nieuwe bv het roer omgooien. Hij krijgt hulp van zijn moeder die eigenaar is van de nieuwe bv, zij nam Lakes over net voordat het faillisement werd uitgesproken. Ze willen dat Lakes een restaurant wordt waar je goed, maar betaalbaar kunt eten.

Donderdag 28 november 2013 - Bron: Misset Horeca