The Harbour Club Scheveningen verslaat sterzaken

Nieuws overzicht > The Harbour Club Scheveningen verslaat sterzaken

The Harbour Club in Scheveningen maakt de beste amuse met Oosterscheldekreeft in combinatie met champagne van Moët & Chandon. Van de deelnemende restaurants aan de wedstrijd heeft meer dan de helft een Michelinster. Toch wist The Harbour Club deze chefs te verslaan.

Net achter The Harbour Club eindigde De Groene Lantaarn* van Jarno Eggen in Zuidlaarn. Op nummer drie eindigde De Giesser Wildeman* uit Noordeloos. 


Volgens juryvoorzitter Peter Klosse wint The Harbour Club door de juiste balans van het gerecht. ‘Zij gebruikten juist geen zoet. Dat viel op. Veel andere chefs deden dat wel, maar de champagne komt dan schraal en zuur over en dat wil je natuurlijk niet.’ 

The Harbour Club werd op de wedstrijddag bij Hostellerie Schuddebeurs vertegenwoordigd door John van de Put en Michiel Hoek. 
Klosse noemt de grapefruit die Van de Put en Hoek gebruikten heel nuttig en goed om de rijkheid van de champagne naar boven te laten komen. 

De winnaar van vorig jaar, Sonoy uit Emmeloord behoorde ook dit jaar tot de deelnemers. Net als de sterzaken Wolfslaar, Merlet, Hermitage en Wollerich. De chefs hadden dit jaar de opdracht een gerecht te bedenken dat goed past bij een prestige champagne van Moëet & Chandon (2002). 

 

Woensdag 1 juni 2011 - Bron: Misset horeca