Thuiszorg verwend door sterrenchefs

Nieuws overzicht > Thuiszorg verwend door sterrenchefs

Afgelopen maandag 16 december werd de thuiszorg meer dan verwend door sterren chef-koks. In verpleeghuis Bornholm in Hoofddorp werden de helpende handen van de thuiszorg dik in de culinaire watten gelegd. De bekende chef-koks die een heerlijk diner voor ze verzorgden waren leden van de Alliance Gastronomique. De sterrenchefs waren samen goed voor maar liefst 20 Michelinsterren.
 

De chef-koks die hiervoor grote complimenten ontvingen van de thuiszorg waren: Stefan van Sprang (Aan de Poel**), Onno Kokmeijer (Ciel Blue**), Roger Rassin (La Rive*), Dennis Kuipers (Vinkeles*), Akio Nagai (Yamazato*), Jan Sobecki (Chapeau**), Menno Post (De Bokkedoorns**), Niven Kunz (Niven*), Fred Mustert (Fred**) en Hans de Bont (De Moerbei*). Een heel sterrenteam bij elkaar is garantie voor succes.
 

“Natuurlijk hebben onze koks namen en sommigen zelfs heel grote”, benadrukte de erevoorzitter van de Alliance, John Beeren. „Maar vanmiddag gaat het om het collectief en natuurlijk vooral om de thuiszorgers.” De echte grote namen zaten aan tafel! Namen en gezichten die nooit op de tv komen, die nooit in de spotlights staan, maar van wie de handen en harten stralen naar al die talloze kwetsbare mensen voor wie ze dag en nacht klaarstaan.”
 

Ook de bediening was in handen van sterren. Om het eten te serveren stonden klaar: Bernard Tesink (De Burgemeester*), Danny Dwarswaard (De Gieser Wildeman*) en Martin en Carla van Bourgonje (Merlet*).
 

Deze middag was voor de thuiszorg een onvergetelijke dag geworden. “Dit is een middag met een gouden rand, die ik nooit meer zal vergeten”, verzuchtte thuiszorgster Brenda Buffing. Ook werden ze na het hoofdgerecht nog eens vermaakt door volkszanger Mick Harren, die ervoor zorgde dat de voetjes van de vloer kwamen. 

Woensdag 18 december 2013 - Bron: telegraaf