Top 10 rijkste chefs van ons land?!

Nieuws overzicht > Top 10 rijkste chefs van ons land?!

Het blad Quote publiceerde een artikel met daarin de top 10 rijkste chefs die ons land kent. Hoe betrouwbaar is deze samengestelde top 10? Na wat onderzoek van onze redactie blijkt het artikel wat onjuistheden te bevatten.

 

De top 10

1. Bovenaan de lijst staat de Rotterdamse Herman den Blijker. Zijn vermogen wordt geschat op € 3 miljoen. Opvallend is dat den Blijker ook nog wordt genoemd als eigenaar van restaurant De Engel. Deze heeft hij echter in 2010 verkocht aan huidige eigenaar en chef-kok Lars Litz. Wel is hij nog eigenaar van het pand.

 

2. Op de tweede plek staan Jonnie & Thérèse Boer. Het koningskoppel van het Librije-imperium wordt geschat op een eigen vermogen van € 2,8 miljoen.

 

3. Sergio Herman. De voormalig driesterrenchef, die op 22 december de deuren van zijn Oud Sluis sloot, zou € 1,8 miljoen aan eigen vermogen bezitten.

 

4. Tv kok Rudolph van Veen, geboren in België, zou met gemak de grens van een miljoen overschrijden. Dit vooral dankzij het kanaal 24Kitchen.

 

5. De vijfde plek is voor Joop Braakhekke. Volgens het artikel is Le Garage nog voor een derde deel van hem, dankzij deze ‘vastgoedpoot’ heeft Braakhekke een goed pensioen van een miljoen.

 

6. Sterrenchef Mario Ridder, eigenaar van De Zwethheul** en CEO baas van het vlees. Ridder wordt geschat op een eigen vermogen van zeven ton.

 

7. Robert Kranenborg staat op de zevende plaats. Hij zou zijn vermogen van ruim een half miljoen voornamelijk te danken aan zijn tv-optredens. Saillant detail is dat wordt gesproken over meerdere faillissementen van de chef. Het management van Kranenborg kon ons bevestigen dat hij alleen met restaurant Vossius, destijds in 2003 failliet is gegaan.

 

8. Sterchef met zijn gelijknamige restaurant Lucas Rive mag de achtste plaats voor zijn rekening nemen. De bron vindt het lastig schatten omdat hij als eenmanszaak zou staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, maar zetten hem op vier ton.

 

9. De nieuwste driesterrenchef van ons land Jacob Jan Boerma zou net onder de vijf ton aan eigen vermogen bezitten waarvan twee derde voor Boerma zou zijn en de overige 33% voor zijn vriendin en gastvrouw Kim Veldman.

 

10. De hekkensluiter is Ron Blaauw. De chef-kok en dj zou beschikken over drie ton eigen vermogen.

 

 

Wij kijken uit naar de reacties van de betreffende chefs. Wordt vervolgd…

Dinsdag 28 januari 2014 - Bron: Quote