Tweede editie HEERLIJK10Daagse op komst

Nieuws overzicht > Tweede editie HEERLIJK10Daagse op komst

10 dagen lang de beste prijzen bij de beste restaurants van Nederland

 

HEERLIJK10Daagse trekt nog meer gasten en nog meer toprestaurants.

 

Rotterdam, 10 oktober 2012 – Nog 3 dagen: dan maken consumenten kans om voor een spotprijs kennis te maken met de culinaire top van Nederland.
Op zaterdag 13 oktober kan worden gereserveerd voor de tweede editie van de HEERLIJK10Daagse die duurt van 29 oktober tot en met 7 november 2012. In deze periode is lunchen of dineren bij de beste restaurants van ons land voor iedereen mogelijk.

 

HEERLIJK10Daagse succesproduct in crisis
Restaurants zijn een gevoelige partij wanneer het economisch minder gaat met het land. Gasten willen -ondanks de crisis- nog steeds graag uit eten maar letten veel scherper op de prijzen. Deze twee factoren zijn de belangrijkste ingrediënten van dit concept. De eerste HEERLIJK10Daagse heeft een enorme respons gekregen en steeds meer restaurateurs sluiten zich aan om op het succes mee te liften.

 

Typisch Nederlands?
We mogen misschien ‘zunig’ zijn, maar het tijdelijk verlagen van de restaurantprijzen is niet typisch Nederlands. Zelfs een eetland als Frankrijk kent de ‘Tous au restaurant’-week (diner voor twee voor de prijs van één) en in België is ‘Jong Keukengeweld’ begonnen. Tot 15 november bieden jonge topchefs jongeren van 18 tot en met 30 jaar kortingsmenu’s aan.

 

Méér toprestaurants, Michelinsterren en beschikbare couverts
De tweede editie van de HEERLIJK10Daagse is het vervolg op de succesvolle eerste 10Daagse die werd gehouden van 21 tot en met 30 mei dit jaar. Tijdens de eerste editie werden, naast honderden toprestaurants, maar liefst 43 Michelinsterren geteld. Op dit moment heeft de tweede editie al 47 Michelinsterren onder de deelnemers!

Naast restaurants die al hebben meegedaan, zijn er ook diverse nieuwe zaken als: De Swaen (Oisterwijk), Eau de Vie (Amsterdam), Aubergine* (Steyl), Cordial* (Oss), Amarone* (Rotterdam), Dorset (Borne), Sonoy* (Emmeloord) en Vis&Ko (Haarlem).

 

,,De HEERLIJK10Daagse is drempelverlagend voor een doelgroep die graag ook eens kennis wil maken met een tweesterrenrestaurant.`` — Paul van de Bunt, Patron Cuisinier De Leuf** in Voerendaal. Neemt wederom deel aan de HEERLIJK10Daagse.

 

,,Het ziet er veelbelovend uit, van collega restaurateurs enthousiaste verhalen gehoord en de doelgroep komt overeen met hetgeen wat past bij ons restaurant. Deze combinatie lijkt succesvol.” — Jelle van Gangelen, directeur Cordial* in Oss. Nieuwe deelnemer aan de HEERLIJK10Daagse

 

Leuke ervaringen in het hele land
De waardering van gasten voor de restaurants tijdens de HEERLIJK10Daagse was hoog met een gemiddelde waardering van maar liefst 8,47 over alle reviews. Enkele reacties:

 

,,Genoten van een mooi menu, kortom uitstekend gedineerd. Heerlijke wijnen, wij komen hier zeker terug!’’ -De Swarte Ruijter (Holten) 

 

,,Wij hebben ontzettend genoten van dit restaurant, waar wij dankzij de HEERLIJK10daagse konden eten.’’ -Het Arsenaal Paul Fagel (Naarden)

 

,,We hebben een geweldige avond gehad en nog nooit zo’n goede smaakervaring.’’ -Parkheuvel** (Rotterdam).

 

Betaalbaar uit eten
Tijdens de HEERLIJK10Daagse serveren de restaurants een driegangen menu. Voor een driegangen lunch rekent men slechts € 20,- af en voor een driegangen diner slechts € 25,-.
Sterrenzaken berekenen € 10,- toeslag per ster.

 

Reserveren
Vanaf 13 oktober om 10:00 uur kan weer gereserveerd worden op de website www.heerlijk10daagse.nl.
Leuk detail: de website beschikt over een intelligent boekingssysteem waar ook de maximale reisafstand in kilometers kan worden aangegeven. Hierdoor kan de ‘culinaire horizon’ verder worden verbreed.  

Maandag 8 oktober 2012 - Bron: HEERLIJK