Tweede zaak Mario Ridder** geopend

Nieuws overzicht > Tweede zaak Mario Ridder** geopend

Twee sterrenchef Mario Ridder heeft dinsdag 3 september met zijn partner Sharon Kars zijn tweede restaurant geopend. Het nieuwe restaurant, met de naam CEO Baas van het vlees, ligt in het Rotterdamse Katendrecht op het Deliplein. Het is een moderne New Yorkse brasserie waarin vlees centraal staat. Ze ontvangen mensen vanuit verschillende doelgroepen en het is een nieuw concept waarin Ridder getalenteerde jongeren de kans geeft zich te ontwikkelen. Kars heeft in het restaurant de dagelijkse leiding en de chef-kok is Tim Meulenbeek.
 

CEO Baas van het vlees
 

Eerder werd bekend dat Ridder de naam van zijn nieuwe restaurant moest wijzigen. De in eerste instantie gekozen naam ‘MeetMeat by Mario’ bleek al te zijn vastgelegd binnen de Benelux. CEO staat voor chief executive officer of terwijl ‘baas van’. Ook staat CEO voor Côte de boeuf, Entrecote en Ossenhaas. Met deze mix ontstond de nieuwe ludieke naam CEO baas van het vlees. Ridder staat bekend in Nederland om zijn bereidingen van vlees en daarom slaat de naam van het restaurant op hem.
 

Vlees VS Groente
 

Bij CEO gaat het om de bereiding van het vlees. De pure manier waarop het vlees bereid wordt zorgt ervoor dat de smaak in het vlees optimaal tot zijn recht komt. Er wordt gegrild op een temperatuur van zo’n 1.300 graden Celcius. Het vlees schroeit daardoor van buiten dicht en wordt als het ware gepoft.
 

Er wordt altijd verschillend gedacht over het gebruik van vlees en groente. Ridder zegt hierover in een interview met Misset Horeca: “Het zal altijd een discussie blijven en als jij een concept zoals dit zo hard neerzet, roept dat ruimte op voor discussie. Of je gaat voor vegetarisch of je gaat voor vlees. Bij ons kan er geen discussie ontstaan als er een vegetariër binnenkomt. Dan vraag je je af of hij wel bij het goede adres is. Als je naar een Apple store gaat en je vraagt om een HP computer krijg je dat ook niet voor elkaar. Er zullen voor- en tegenstanders zijn voor vlees. Recensenten hebben dat al meerdere keren op twitter duidelijk gemaakt en ik nodig ze van harte uit om te komen kijken wat we hier doen, en dan nogmaals de discussie laten opbloeien”.
 

Win-win situatie
 

Ridder heeft in 2008 de Zwethheul overgenomen van Cees Wiltschut. Hij wilt een samenwerking en wisselwerking terug zien tussen zijn twee restaurants. Veel personeel wat nu bij CEO werkt heeft ook bij de Zwethheul gewerkt. Hij ziet de kwaliteiten van CEO omhoog gaan dankzij de kwaliteiten van de Zwethheul. Ridder ziet het als een win-win situatie. Hij wilde bij de Zwethheul geen dure investeringen meer doen, vandaar de investering in een nieuw restaurant. Met de combinatie van zijn naam en de Zwethheul ziet Ridder zijn nieuwe restaurant een succes worden.
 

CEO Baas van het vlees is 5 dagen per week geopend en de reserveringen lopen nu al hard! 

Woensdag 4 september 2013 - Bron: Misset Horeca