Wereldmuseum gaat met nieuwe brigade voor ster

Nieuws overzicht > Wereldmuseum gaat met nieuwe brigade voor ster

Begin dit jaar verliet Danny Gonzalez, hoofd-horeca en maître-sommelier het  Wereldmuseum te Rotterdam. Inmiddels heeft het restaurant haar brigade aangevuld met nieuwe ervaren teamleden. Culinair adviseur Cees Helder en directeur Stanley Bremer hebben samen gezorgd voor het samenstellen van het nieuwe team van het Wereldmuseum. De witte brigade blijft onder leiding van chef-kok Wim Severein (patron cuisinier) en de zwarte brigade zal aangestuurd worden door Ingrid Buikema, als maître-sommelier. Alex Klein zal binnen het team de rol als hoofd commerciële zaken vervullen.


De redactie van HEERLIJK heeft naar aanleiding van de nieuwe samenstelling van het team een kort interview gehouden met de nieuwe maître-sommelier Ingrid Buikema. Ingrid Buikema heeft ruim 20 jaar ervaring opgedaan in diverse restaurants. Zij is hiervoor onder andere werkzaam geweest bij: Restaurant Seinpost* in Den Haag, Zeezout en Fred* in Rotterdam en de Bernisse Molen in Geervliet. In 2006 heeft Buikema bij de Bernisse Molen haar eerste Gouden Pollepel binnengesleept.   

Overgehaald
“Ik heb heel veel zin om aan de slag te gaan bij het Wereldmuseum. In de eerste instantie toen Cees Helder en Stanley Bremer mij vroegen voor de functie, heb ik nee gezegd. Ik had het prima naar mijn zin bij Seinpost, maar zij hebben mij toch weten te overhalen.”

Coaching
Buikema geeft aan dat zij goed contact heeft met de assistent maître Richard de Jong. Zij heeft bij Bernisse Molen ook met hem samengewerkt en heeft erg veel zin om hem bij het Wereldmuseum te ondersteunen en hem verder te coachen tot een volwaardige maître-sommelier. Daarnaast wilt zij ook de rest van de zwarte brigade coachen en naar een hoger niveau tillen.

 

Michelinster
Bij de vraag of het restaurant Wereldmuseum eind november een Michelinster gaat binnenhalen, begint ze te lachen. “Mijn eerste prioriteit is om rust te krijgen binnen het team, maar met dit nieuwe team gaan we zeker de uitdaging aan. We willen meer zichtbaar worden voor de vaste gasten, zodat zij een gezicht achter de keuken zien. Maar we willen ook intern meer en beter samenwerken en de krachten bundelen. En hopelijk is het eind november dan zover!”

Dinsdag 26 februari 2013 - Bron: HEERLIJK