Zeeuwse glorie: Mezger wint HEERLIJK10Daagse publieksprijs

Nieuws overzicht > Zeeuwse glorie: Mezger wint HEERLIJK10Daagse publieksprijs

De 12e editie van de HEERLIJK10Daagse zit er weer op. Van 27 oktober t/m 5 november stonden honderden toprestaurants extra op scherp om de culinaire liefhebbers voordelig kennis te laten maken met de Nederlandse gastronomie. De HEERLIJK-gasten hebben na hun etentje een review achter gelaten en de restaurants beoordeeld op eten, service, sfeer en gastvrijheid. De stemmen zijn geteld en de landelijke winnaar is…....

Landelijke top 10

  1. Mezger - 9,34 (Domburg)

  2. Lucas Rive - *9,29 (Hoorn)

  3. De Bokkedoorns** - 9,15 (Overveen)

  4. Wollerich* - 9,13 (Sint-Oedenrode)

  5. De Rozario - 8,97 (Helmond)

  6. Tante Koosje* - 8,96 (Loenen aan de Vecht)

  7. Bridges* - 8,94 (Amsterdam)

  8. Katseveer* - 8,91 (Wilhelminadorp)

  9. De Witte Zwaan - 8,85 (De Bilt)

  10. Herberg de Engel - 8,81 (Dodewaard)

Mezger overtrof alle verwachtingen tijdens de HEERLIJK10Daagse eerder deze maand. Saillant detail: het restaurant is nog maar net geopend, en deed voor het eerst mee met HEERLIJK10Daagse. Met een 9,34 als eindcijfer bewijzen patron-cuisiniers Sander de Jonge & Jeroen Tanis en hun team tot de absolute top te behoren. In een interieur van Fins hout, strak messing en koningsblauwe stoelen konden gasten hier optimaal genieten van pure gerechten van het beste uit Zeeland.

‘’In het voorjaar van 2017 hebben wij onze culinaire droom verwezenlijkt door Mezger te openen. Wij zijn dan ook super trots dat onze passie ook gewaardeerd wordt door de gasten én dat wij als landelijke winnaar uit de bus komen!’’ - aldus de trotse winnaars Sander en Jeroen.

Het restaurant laat hiermee gerenommeerde sterrenrestaurants achter zich als De Bokkedoorns** (Overveen), Lucas Rive* (Hoorn) en Wollerich* (Sint-Oedenrode). Al eerder wist het HEERLIJK10Daagse publiek culinair Zeeland te waarderen. In 2015 ging tweesterrenrestaurant De Kromme Watergang** (Hoofdplaat) er met de felbegeerde publieksprijs vandoor.

Save the date!

HEERLIJK10Daagse winnaarseditie vindt plaats van 17 t/m 26 november en reserveren kan vanaf nu via www.heerlijk.nl/10daagse. Omdat alleen de winnaars hieraan mogen meedoen zal de vraag naar een tafeltje groot zijn. Voor een 3-gangenlunch betaal je slechts € 22,50* en voor een 3-gangendiner maar € 27,50*. *Restaurants met Michelinster(ren) vragen € 10,- toeslag per ster.

Maandag 13 november 2017 - Bron: HEERLIJK