Élevé nieuwe naam sterrestaurant Frouckje State.

Nieuws overzicht > Élevé nieuwe naam sterrestaurant Frouckje State.

Het met een Michelinster bekroonde Frouckje State gaat verder onder de naam Élevé. Frouckje State, toen nog van eigenaar Thom van der Heide, is verhuisd van Rijperkerk naar Leeuwarden en wel in het WestCord WTC Hotel van Harry Westers. Westers nam de gehele exploitatie en crew van van der Heide over. Het restaurant is draaiende sinds 10 augustus.
 

De oude naam ‘Frouckje state’ vond  van der Heide, nu gastheer bij Élevé, niet meer passen bij het op de elfde verdieping liggende Michelinster restaurant. State betekent boerderij en dat past niet bij een restaurant met een moderne sfeervolle omgeving, vandaar nu de nieuwe naam Élevé. Dat betekent hoog en omschrijft dan meteen de nieuwe ligging van het restaurant. Voorheen zat op de elfde verdieping restaurant Fosk, maar deze verdieping heeft Wester over kunnen nemen van WTC. Inmiddels zit er ook een brasserie en een buffetrestaurant.
 

Harry Westers en Thom van der Heide kennen elkaar door langs de zijlijn te staan bij voetbalclub Cambuur Leeuwarden. Van der Heide deed daar destijds ook de catering met Frouckje State en raakte zo aan de praat met Westers. Van het een kwam het ander en dit resulteerde in een overname van Frouckje State.
 

Het restaurant Élevé staat voor Wine & Dine in the sky letterlijk en behoudt zijn Michelinster. Bij Élevé kun je dineren op niveau met een schitterend uitzicht. Het restaurant begeeft zich in een moderne sfeervolle omgeving en is voor iedereen toegankelijk. Ze serveren originele creatieve gerechten met ingrediënten uit eigen tuin en streek. Ook voorzien ze hun gasten van heerlijke wijnen voor een culinaire avond op een unieke locatie.

Donderdag 22 augustus 2013 - Bron: MissetHoreca