‘’A bottle a day keeps the doctor away’’

Nieuws overzicht > ‘’A bottle a day keeps the doctor away’’

Er is goed nieuws voor de wijnliefhebbers. Het onderzoek van dr. Kari Poikolainen wijst uit dat iets meer dan een fles wijn per dag niet schadelijk is voor je lichaam. dr. Kari Pokolainen is voormalig alcoholexpert voor de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

De Finse wetenschapper gaat met zijn conclusies in tegen ongeveer alle richtlijnen die er over alcoholgebruik zijn. De wetenschapper heeft data onderzocht van tientallen jaren onderzoek naar de effecten van alcohol op het menselijk lichaam. Zijn conclusie is dat alcohol pas schadelijk wordt bij meer dan 13 glazen per dag.

De wetenschapper beweerde zelfs dat mensen die de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid overschrijden langer leven dan geheelonthouders. Echter niet iedereen is even blij met de conclusies die dr. Kari Poikolainen stelt. Zo vindt Jilia Manning van de denktank 2020Health het onderzoek ‘geen nuttige bijdrage’’. ze zegt: ‘’Alcohol is een gifstof, de risico’s blijven groter dan de voordelen’’.

Wat ons betreft is het onderzoek van de wetenschapper zeker wél een nuttige bijdrage. Nu kunnen we weer zonder zorgen een extra wijntje nemen tijdens het diner. Proost!

Woensdag 23 april 2014 - Bron: Telegraaf