Anti-voedselverspilling restaurant opent 21 juni haar deuren!

Nieuws overzicht > Anti-voedselverspilling restaurant opent 21 juni haar deuren!

Zaterdag 21 juni wordt in Amsterdam het eerste pop-up restaurant in Nederland geopend dat gerechten bereidt van producten die anders verspild zouden worden. 
Instock is het eerste restaurant in Nederland dat voedselverspilling op de kaart zet. Het doel is om voedselverspilling tegen te gaan en bewustzijn te creëren over het onderwerp.

Instock
Freke van Nimwegen, Selma Seddik, Merel Laarman en Bart Roetert zijn van mening dat hier verandering in gebracht kan worden. Via Ahold, waar ze elkaar leerden kennen,
raakten ze in gesprek over hoe ze een probleem konden ombuigen in een kans. Stichting Instock is het resultaat geworden.

Pop-up restaurant
Het eerste project is het pop-up restaurant op het Westergasterrein. De chefs gebruiken reststromen vanuit de keten en laten zien dat wat anders weggegooid zou worden,
eigenlijk HEERLIJK eten is. De opbrengst wordt omgezet in het steunen van voedselgerelateerde projecten.

Reserveringen gaan hard!
Zaterdag 21 juni is het restaurant inmiddels volledig vol geboekt. Wil je echter zelf ook bijdragen aan het reduceren van voedselverspilling en bij Instock komen eten? 
Vanaf 21 juni zijn ze elk weekend geopend en te vinden op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. Bekijk de website voor meer informatie www.instock.nl

Woensdag 18 juni 2014 - Bron: HEERLIJK