Chef levert Michelinster in

Nieuws overzicht > Chef levert Michelinster in

Acht jaar lang was restaurant ’t Huis van Lede in het Oost-Vlaamse Wannegem-Lede(B) van chef Frederick Dhooge in het bezit van een Michelinster. Toch heeft de chef besloten afstand te nemen van zijn Michelinster. Ook bedankt hij voor zijn 15 punten Gault Millau notering.

 

‘’Te simpel’’

Dat kreeg de voormalig sterrenchef vaak te horen. Zijn eten was ‘’te simpel’’. Het idee achter zijn gerechten is; Het beste stukje vlees met saus, een aardappelbereiding en groenten geserveerd op een gewoon rond wit bord. Geen schilderijtjes dus. Deze klassieke keuken was voor een deel van zijn gasten niet wat ze van een sterrenzaak verwachten. Dit is dus ook dé reden dat chef Frederick Dhooge al vier á vijf jaar rond loopt met het idee af te zien van zijn Michelinster. ‘’Ik werk nu eenmaal het best en het liefst op mijn manier’’ aldus de chef.

 

Michelin dankbaar

De chef is Michelin dankbaar voor wat ze voor hem hebben gedaan. ‘Het is een beslissing zonder enige vorm van rancune’. De chef wil graag weer onafhankelijk zijn en z’n eigen ding kunnen doen.

 

Bedanken voor een ster

Het is niet de eerste keer dat het gebeurt. Er zijn meerdere restaurants geweest die afstand hebben gedaan van hun ster. Het Nederlandse restaurant In De’n Dillegaard in Nuth leverde in 2009 ook zijn ster in. Ze wilden een grotere doelgroep bereiken was de reden.

Dinsdag 18 maart 2014 - Bron: Misset Horeca