HEERLIJK mee aan boord met de JRE

Nieuws overzicht > HEERLIJK mee aan boord met de JRE

Afgelopen maandag 30 juli mocht HEERLIJK een dagje mee met de JRE. De Jeunes Restaurateurs d`Europe is een vereniging van jonge restaurateurs met talent en enorme passie voor het vak. In de ochtend hadden de JRE een ledenvergadering waarbij Lex Gasseling van restaurant Fris uit Haarlem, het stokje overdraagt aan Marko Karelse van Villa la Ruche uit Voorburg als nieuw bestuurslid.

HEERLIJK schoof aan bij de lunch in Restaurant Spetters. In dit sfeervolle restaurant, met een prachtig uitzicht over de jachthaven, werden er luxe broodjes met vis geserveerd. Maar uiteraard, kon de Zeeuwse Bolus niet ontbreken!

Na de heerlijke lunch, stonden er vier zeilboten voor ons klaar. Dit waren niet de minste, wij zeilden onder andere op de Sun Vest 35. De vier verschillende zeilboten, werden bemand door vier verschillende teams. Om de wedstrijd (h)eerlijk te houden, had iedere boot een ander tijdstip om te starten. Het waren namelijk vier verschillende klasse zeilboten. Ondanks dat de zeilen alle aandacht op zich vestigden, vloeide op deze culinaire boottrip de bubbels en de biertjes rijkelijk! De stroming stond aan de windse rak behoorlijk sterk, waardoor menig boot moeite had om de zeilen aan te trekken en om bijtijds terug te keren.

Na een borrel, stond er een enorm Fruits de Mer voor ons klaar in restaurant Spetters. Dit kun je wel aan dit Zeeuwse restaurant overlaten! Het restaurant werd eind 2013 bekroond met zijn eerste Michelinster. Restaurant Spetters is het culinaire succesverhaal van Laurent Smallegange. Laurent behoort, met zijn 26 jaar, tot één van de jongste chef-eigenaars in de Benelux. Onder begeleiding van sfeervolle beats, zette de avond zich voort en het werd nog lang onrustig in Breskens…

Benieuwd naar de foto\'s? Die kun je hier vinden! 

Donderdag 3 juli 2014 - Bron: HEERLIJK