Noma gaat naar Tokio

Nieuws overzicht > Noma gaat naar Tokio

Vlak nadat Noma (Kopenhagen) werd gekroond tot nummer één op de lijst ‘The world’s 50 best restaurants’ maakt chef René Redzepi bekend dat Noma in 2015 naar Tokio zal verhuizen. Het zal gaan om een korte periode van 9 tot 31 januari.Ze zullen gaan samenwerken met het team van The Mandarin Hotel, Tokio.

De verhuizing
‘’Ik plan deze tijdelijke verhuizing al twee jaar’’ zegt chef René Redzepi. Ondanks het feit dat ze zullen gaan koken met ingrediënten die ze nooit eerder hebben gebruikt zijn er momenteel andere zaken waar Redzepi zich meer zorgen om maakt. ‘’ Op dit moment is het meest moeilijke om werkvergunningen te krijgen. Ik heb drie mensen uit Guatemala, twee mensen uit Mexico City en twee Gambiaanse afwassers in mijn team die momenteel nog geen werkvergunning hebben.’’

Het plan
‘’Ik heb een plan met Noma Tokio’’ zegt Redzepi. Het zal geen Japans restaurant worden en er zal geen sushi geserveerd gaan worden. Wel zegt Redzepi dat Japan een belangrijke rol inneemt in het grote plan wat Redzepi heeft voor Noma de komende vijf jaar. Het team van Noma is al begonnen met het ontdekken van de Japanse keuken en cultuur. Dit doen ze in samenwerking met het team van The Mandarin Hotel, Tokio.

Woensdag 14 mei 2014 - Bron: CNN, Noma