Noma wederom beste restaurant van de wereld

Nieuws overzicht > Noma wederom beste restaurant van de wereld

Vorig jaar hebben ze hun plek moeten afstaan aan ‘El Celler de Can Roca’ maar dit jaar heeft Noma van topchef René Redzepi wederom de titel ‘Het beste restaurant van de wereld’ binnengehaald. De lijst, ‘The world’s 50 best restaurants’, samengesteld door Restaurant Magazine werd donderdag 28 april gepresenteerd in de Guildhall in London.

De vierde keer
Het is niet de eerste keer dat Noma de lijst aanvoert. In 2010, 2011 en 2012 werd Noma ook al bekroond als beste restaurant van de wereld. Nadat Noma vorig jaar zijn eerste plek moest afstaan aan ‘El Celler de Can Roca’ is René Redzepi niet bang of onzeker geworden maar heeft hij zijn team aangemoedigd een nóg hechtere groep te worden en er gewoon voor te gaan. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen want Noma mag zichzelf voor de vierde keer het beste restaurant van de wereld noemen.

Nederlanders op de lijst
Op de lijst ‘The world’s 50 best restaurants’ staan dit jaar twee Nederlanders. Na een jaar afwezigheid is Jonnie Boer met zijn restaurant ‘De Librije’ teruggekeerd in de top 50. Hij staat op de 29ste plaats. Op de 24ste plaats staat de Nederlandse chef Richard Ekkebus, werkzaam bij restaurant ‘Amber’ in ‘The Landmark, Mandarin Oriental’s Hotel’ in Hong Kong.

Dinsdag 29 april 2014 - Bron: NOS