Bar Vasari opent in souterrain 17de eeuws grachtenpand

Nieuws overzicht > Bar Vasari opent in souterrain 17de eeuws grachtenpand

Het nieuwe restaurant Bar Vasari is een nieuw restaurant, café en espressobar gevestigd in het souterrain van Huis Vasari. Dit is een culturele ruimte in een 17de eeuws grachtenpand aan de Herengracht in Amsterdam. 

 

 

Uxus is aangesteld voor het ontwerp van Bar Vasari, een nieuw restaurant, café en espressobar in het souterrain van Huis Vasari.

Vermogensbeheerder Amerborgh werkt samen met het design- en customer experience bureau Uxus aan het ontwerp van Huis Vasari, de nieuwe locatie zijn van de Vrije Academie, het nationale onderwijsinstituut voor kunst en cultuureducatie. De ruimtes zijn opgewaardeerd met armaturen van deze tijd en afwerkingen. 

 

De bestaande architectuur heeft accenten met spiegelinzetten en verder verzonken verfafwerkingen, terwijl het gebruikte meubilair een eerbetoon is aan Italiaans design uit het midden van de vorige eeuw. Er is aan materiaal wit marmer, warme tinten van hout met textuur, details van geborsteld messing en elegante verfafwerkingen gebruikt.

 

Bar Vasari moet culinaire ervaring bieden

Bar Vasari dompelt bezoekers onder in een authentieke Italiaanse culinaire ervaring met wisselend seizoensgebonden menu van eenvoudige maar verfijnde gerechten en koffie van hoge kwaliteit. Het restaurant, café en bar bestaat uit drie aparte ruimtes op de begane grond. 

 

De Milanese espressobar uit het midden van de vorige eeuw, met marmeren hoge tafels en houten hoge stoelen, creëert een alledaagse informele setting en nodigt mensen uit om samen te komen en te genieten van een snelle espresso, cocktail of een glas wijn. 

In de tuinkamer is een café ingericht met een originele open haard en wandkandelaars, aangevuld met koperen tafellampen. De privé-eetkamer met acht zitplaatsen bevindt zich in de authentieke 17th eeuwse keuken en is voorzien van het originele fornuis en ingebouwde kasten, naast hedendaags meubilair waaronder pastelgroene beklede stoelen. Er is ook een winkelruimte die ruimte biedt voor het uitstallen van kunst, boeken en objecten die te koop zijn. Breng dus gerust een bezoekje!
Woensdag 11 mei 2022 - Bron: missethoreca.nl