Liz Barents van La Provence wint Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs

Nieuws overzicht > Liz Barents van La Provence wint Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs

Het vak van gastheer en gastvrouw in de schijnwerper

Op 30 oktober vond in het Amstel Hotel de zestiende editie van de prestigieuze Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs (NHGP) plaats. Al jarenlang zet deze competitie het vak van gastheer en gastvrouw in de schijnwerper. Het gastronomische talent van de toekomst wordt beloond met een award. De 21-jarige Liz Barents van restaurant La Provence in Driebergen-Rijsenburg (namens Les Patrons Cuisiniers) werd uitgeroepen tot winnaar.

Al sinds 1999 maakt de organisatie van de NHGP zich sterk voor het belang van de zwarte brigade, namelijk de bediening. Jonge talenten tussen de 18 en 21 jaar toonden in een onderlinge competitie hun vakmanschap. Naar een initiatief van Hennessy en de Gastronomische Samenwerkingsverbanden kregen zij zo de erkenning die hun vak verdient.

Vakkundige jury

De voorzitters van de Gastronomische Samenwerkingsverbanden vormden samen de deskundige jury: Cees Helder (Les Patrons Cuisiniers en SVH Meesterkok), Marc van Gullick (Alliance Gastronomique en SVH Meesterkok), Rik Jansma (JRE Restaurants), Michael Hu (Fine Eastern Restaurants), Lex Gasseling (NHGP en general manager bij restaurant RIJKS), Willem Kool (juryvoorzitter en Stan Huygens Journaal Telegraaf) en Bob Bron (algemeen directeur Moët Hennessy Nederland).

De prijs

Om de jonge uitblinkers te selecteren, werden de kandidaten van de NHGP dit jaar getoetst op meerdere disciplines, zoals theoretische kennis over onder meer cognac, wijn-spijscombinaties, gastvrijheid en ontvangst De jury koos voor Liz Barents vanwege haar kundigheid en onovertroffen hartelijkheid. De ceremonie werd gepresenteerd door Daphne Bunskoek. De prestigieuze prijs werd uitgereikt door Maurice Hennessy zelf, lid van de achtste generatie van de iconische Hennessy familie. De winnaar mag samen met zijn leermeester een studiebezoek brengen aan Hennessy’s Château de Bagnolet en ontvangt de wisseltrofee, een uniek beeld van kunstenaar Lou Thissen.

Finalisten

De finalisten van dit jaar waren Achraf Tmim (21) van hotel- en restaurant Okura in Amsterdam (namens Alliance Gastronomique), Charlie van Hamersveld (21) van restaurant Basiliek in Harderwijk (namens JRE Restaurants), Sheryll de Valk (20) van restaurant Golden River in Laren (namens Fine Eastern Restaurants) en natuurlijk winnares Liz Barents (21) van restaurant La Provence in Driebergen-Rijsenburg (namens Les Patrons Cuisiniers).

Namens HEERLIJK.nl feliciteren wij Liz Barents van restaurant La Provence met deze prachtige prijs!


Woensdag 1 november 2017 - Bron: Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs