Bistrot Neuf

Ongecompliceerd genieten van een 5-gangendiner in de hoofdstad

Reserveer nu

Helaas zijn er voor de door jou gekozen dag geen tijden meer beschikbaar. Klik hier om terug te gaan en een andere dag te kiezen.
Helaas zijn er voor de door jou gekozen tijd geen couverts beschikbaar. Klik hier om terug te gaan en een andere tijd te kiezen.
Helaas zijn er voor de door jou gekozen tijd niet meer zoveel couverts beschikbaar. Klik hier om terug te gaan en een ander aantal personen te kiezen.
AANTAL PERSONEN

Reservering geslaagd!

Gegevens reservering:
Datum:
Tijd:
Personen:
Mijn gegevens:
Naam:
Email:
Telefoon:
Restaurant info
Bistrot Neuf
Haarlemmerstraat 9
1013EH Amsterdam
Nederland

Bij bistro Neuf in Amsterdam ben je altijd welkom! De bistrot staat voor eerlijk, herkenbaar en HEERLIJK Frans eten. De bistro is de perfecte plek om gezellig en ongecompliceerd te tafelen met als basis wijn. In andere landen is deze formule heel bekend en succesvol, zoals in Italië met zijn Trattoria/enoteca , Spanje met de beroemde Tapas en uiteraard de Franse bistrot bar-a-vin.

Een leuk weetje over de naam van het restaurant, is dat neuf, oftewel het Franse getal 'negen' ook vaak wordt gebruikt als betekenis ‘gloednieuw’. Vers uit de fabriek of als eerste in zijn soort.   

Rex Neve is de trotse eigenaar van bistro Neuf. In 1987 was hij de jongste Nederlandse vinoloog en een van de eerste Nederlandse wijnmeesters. Sinds 1991 is hij oprichter en eigenaar van wijnhandel Chabrol Wines. In hetzelfde jaar van de opening van Bistrot Neuf opende hij in 2009 een tweede Chabrol op de Amsterdamse Overtoom. Na ruim 21 jaar is Chabrol nog steeds toonaangevend in zijn branche. Met een neus voor topkwaliteit, tomeloze passie en de nodige bravoure, importeert Rex grappa cognac en natuurlijk wijn. Met veel liefde draagt hij zijn kennis over aan zijn collega’s in Bistrot Neuf.

Robert Peppelenbos heeft in 2009 Bistrot Neuf mede opgericht. Daarnaast is hij mede eigenaar van restaurant Stout en (catering)bedrijf CulinairExpert waarbij hij op strategisch, structureel en operationeel niveau bedrijven helpt met het opzetten van het totale food concept.

In de keuken van dit geweldige Franse restaurant staat chef-kok Pascal Tooms. Hij is de koning van de klassieke keuken en staat al 25 jaar achter de Franse pannen. Kwaliteit en continuïteit is waar hij naar streeft en zich elke dag weer voor inzet. Samen met zijn Sous-chef Tom Buysse zorgt hij voor een stabiele, gemotiveerde keukenbrigade op hoog niveau.

De kaart bestaat uit de Franse klassieke gerechten, gebruikmakend van het seizoen en beschikbaarheid van producten. Alle hapjes en gerechten bij “Neuf” zijn ambachtelijk en zonder poespas.

Reviews
"Bistrot Neuf" Culinaire topcreaties 010 - 2110090 Haarlemmerstraat 9, Amsterdam
4.55 out of 5 stars - 6 votes Uitmuntend
9
Eten
9.5
Service
8.5
Sfeer
9.3
Gastvrijheid
 • 8.5

  Dirkje

  Wederom heerlijk gegeten. Bijzondere gerechten heerlijk klaar gemaakt. Hoewel de eerste indruk qua uiterlijk van het restaurant niet chique is, is het eten dat wel! Veel kennis over het eten vd bediening en hartelijk ontvangen. Wij gaan terug komen!
  9
  Eten
  9
  Service
  7
  Sfeer
  9
  Gastvrijheid
  Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
  20 september 2020
 • 9.25

  Alex CHudinov

  Great service, very nicely set together chef's menu, great wine list Highly recommended place to visit in Amsterdam. Great price/quality ratio.
  9
  Eten
  10
  Service
  8
  Sfeer
  10
  Gastvrijheid
  Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
  11 september 2020
 • 8.75

  Jorien Oosterwijk

  Heerlijk gegeten! Vriendelijke bediening
  9
  Eten
  9
  Service
  9
  Sfeer
  8
  Gastvrijheid
  Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
  11 september 2020
 • 10

  Manouk Admiraal

  Hele fijne avond gehad. Mega fijn personeel die er alles aan doen je avond nog beter te maken. Heerlijk eten!
  10
  Eten
  10
  Service
  10
  Sfeer
  10
  Gastvrijheid
  Beoordeling via Primera
  27 augustus 2020
 • 8.5

  Kris

  Lunch, het was rustig maar we hebben genoten! Goede ruime porties Lkkr op smaak, fijne bediening, zeker een aanrader
  8
  Eten
  9
  Service
  8
  Sfeer
  9
  Gastvrijheid
  Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
  26 augustus 2020
 • 9.5

  Rinus Vlaar

  hEerlijk gedineerd met toepasselijke wijnen in een stijlvol restaurant met hele vriendelijke bediening.
  9
  Eten
  10
  Service
  9
  Sfeer
  10
  Gastvrijheid
  Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
  14 augustus 2020