Hotel Amsterdam de Roode Leeuw

Historische overnachting in hartje Amsterdam

Reserveer nu

Helaas zijn er voor de door jou gekozen dag geen tijden meer beschikbaar. Klik hier om terug te gaan en een andere dag te kiezen.
Helaas zijn er voor de door jou gekozen tijd geen couverts beschikbaar. Klik hier om terug te gaan en een andere tijd te kiezen.
Helaas zijn er voor de door jou gekozen tijd niet meer zoveel couverts beschikbaar. Klik hier om terug te gaan en een ander aantal personen te kiezen.
AANTAL PERSONEN

Reservering geslaagd!

Gegevens reservering:
Datum:
Tijd:
Personen:
Mijn gegevens:
Naam:
Email:
Telefoon:
Restaurant info
Hotel Amsterdam de Roode Leeuw
Damrak 93-94
1012 LP Amsterdam
nederland

Hotel Amsterdam De Roode Leeuw kent zijn oorsprong als een vooraanstaande herberg in de 15e eeuw. Het oudste eigendomsbewijs dateert uit 1454. Tapper Simon Pietersz pachtte het pand van ene priester Jan Damaesz. Hier is sprake van een middeleeuws bondgenootschap tussen ‘Spiritualia’ en een ‘roode leeuw’. Hotel Amsterdam Brasserie De Roode Leeuw is nog altijd in handen van de nazaten van de oprichters, hetgeen het - naast dat het een fantastisch hotel is op een geweldige locatie in het historisch centrum van Amsterdam - een uniek bedrijf maakt! In 1911 opende het hotel haar deuren en was daarmee een van de eerste hotels in Amsterdam.

Het hotel heeft door de jaren heen veel verbouwingen en moderniseringen ondergaan en heeft zich aangepast aan de wensen van de gasten en de veranderingen die de moderne tijd met zich meebrengt. Toch is het karakter van hotel De Roode Leeuw bewaard gebleven, evenzo de service en het hoge niveau van gastheerschap. Ook de ligging van het hotel is fantastisch en zeer centraal, gesitueerd op het Damrak vlak bij De Dam.

Kom tot rust in je luxueuze hotel kamer voorzien van alle faciliteiten om je verblijf te veraangenamen. Na een heerlijke nacht geniet je ook nog is van een takeaway ontbijt. De Comfort kamers zijn uitgerust met een douche of bad, toilet, airconditioning, geluiddichte ramen, televisie, Wi-Fi en vast internet, kluis, haardroger, een espresso machine en een waterkoker. 

Reviews
"Hotel Amsterdam de Roode Leeuw" Culinaire topcreaties 010 - 2110090 Damrak 93-94, Amsterdam
4.65 out of 5 stars - 6 votes Uitmuntend
9.5
Eten
9.5
Service
8.8
Sfeer
9.3
Gastvrijheid
 • 9

  Shirley Lau

  Overnachting met ontbijt. Zeer goed hotel en de kamers aan de voorkant hebben uitzicht op het centrum. Badkamer is aan de kleine kant, maar voor ons prima. Mooie kamer met alle voorzieningen en lekkere koffiecups. Het ontbijt in het sfeervolle restaurant was heerlijk en gevarieerd, vriendelijke bediening.
  9
  Eten
  9
  Service
  9
  Sfeer
  9
  Gastvrijheid
  Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
  18 juli 2021
 • 9.25

  Heidi

  Wij hebben gebruik gemaakt van de eat + sleep deal waarbij je het eten op de hotelkamer geserveerd kreeg. De kamer was heel fijn en heerlijk groot, maar wel wat donker doordat we geen uitzicht hadden. Het eten was erg lekker en de service was goed. Iedere gang werd warm bij de hotelkamer geserveerd. Het ontbijt was wat onverwachts qua samenstelling, maar wel erg lekker.
  9
  Eten
  10
  Service
  8
  Sfeer
  10
  Gastvrijheid
  Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
  27 april 2021
 • 10

  Fernanda Santos

  It was a really great day. Staffs are really friendly, we were welcomed with a bottle of prosecco (that I didn't even know that was in the package), dinner was reeeally good and on time, breakfast was also very nice. Room is big enough and very clean. I definitely will come back. If I was to give one tip for the hotel, I would recommend to have more option on the TV, perhaps Netflix.
  10
  Eten
  10
  Service
  10
  Sfeer
  10
  Gastvrijheid
  Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
  28 maart 2021
 • 10

  Olga vdW

  Het was geweldig! Echt een droom weekend gehad. We hebben hier overnacht en het diner was op onze kamer. Het eten was heel bijzonder, zag erg mooi uit en het smaakte perfect. Mensen van het hotel zijn erg hartelijk. Complimenten en heel erg bedankt voor de geweldige ervaring.
  10
  Eten
  10
  Service
  10
  Sfeer
  10
  Gastvrijheid
  Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
  14 maart 2021
 • 9.5

  N.

  Heerlijk gegeten! Er was een mooie tafel gedekt voor het raam van onze hotelkamer. Super vriendelijk personeel en geweldige service.
  10
  Eten
  10
  Service
  9
  Sfeer
  9
  Gastvrijheid
  Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
  7 maart 2021
 • 8

  Madeleine

  Vriendelijke ontvangst. In het restaurant was het koud. Eten fantastich! Complimenten voor de keuken! Ontbijt prima! Helaas was er een groep heren die de nachtrust verstoorde door met de deuren te slaan, bij elkaar op beoek te gaan in de hotelkamer en rookte.Dus weinig nachtrust genoten. Verder fijn verblijf. Factuur erg onduidelijk.
  9
  Eten
  8
  Service
  7
  Sfeer
  8
  Gastvrijheid
  Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
  14 december 2020